Hírek - Az új Stralis Hi-Way az év haszonjárműve 2013-ban

Vissza

Az új Stralis Hi-Way az év haszonjárműve 2013-ban


 

 

Az új Stralis Hi-Way nyerte el „Az év haszongépjárműve 2013” címet

 

Az Iveco nehéz haszongépjárműve, az új Stralis Hi-Way nyerte el a 2013. évi „International Truck of the Year” (Az év haszongépjárműve) díjat. A 25 vezető, haszongépjárművekkel foglalkozó európai magazin képviselőiből álló zsűri évente ítéli oda az elismerést annak a járműnek, amely a legnagyobb mértékben járul hozzá a közúti szállítás hatékonyságához olyan területeken, mint az üzemanyag-takarékosság, a biztonság, a vezethetőség, a kényelem és az alacsony környezeti terhelés. A díjat a 64. Hannoveri Nemzetközi Autószalonon, a kereskedelmi és ipari haszongépjárművek legnagyobb európai kiállításának gálaestjén adták át.

 

„Büszkeséggel tölt el bennünket az elismerés. A Stralis új mércét állít fel a hatékonyság, a minőség és a vásárlóknak nyújtott értékek terén. A jármű hűen tükrözi újragondolt vállalati stratégiánkat, amely a vásárlóinkkal való közeli kapcsolatra és kiváló termékek előállítására helyezi a hangsúlyt” – nyilatkozta a díj átvételekor Alfredo Altavilla, az Iveco vezérigazgatója.

 

 

Az új Stralis Hi-Way: a főbb újdonságok röviden

Az új Stralis Hi-Way fő erősségei a rendkívül alacsony teljes birtoklási költség, valamint az FTP Industrial által kifejlesztett katalitikus redukciós rendszer, a HI-eSCR.

 

A termékminőség és a számos integrált szolgáltatás – például a programozott segítségnyújtás, a flottakezelés és a gazdaságos vezetést elősegítő sofőrképzésötvözésének köszönhetően az új Stralis használata akár 4%-os birtoklási költség csökkenést is eredményezhet a nemzetközi feladatok teljesítése során, feltéve, hogy egy nyergesvontatós Stralis Hi-Way négy év alatt évente átlagosan 130.000 kilométert tesz meg.

 

Az új StralisCursor FPT Industrial motorokkal érhető el, amelyek alacsony üzemanyag-fogyasztást és a kiváló teljesítményt biztosítanak. Az egyedülálló HI-eSCR, az FPT Industrial által tervezett és szabadalmaztatott katalitikus redukciós rendszer révén az új Stralis az egyetlen olyan nehézgépjármű a piacon, amely kipufogógáz-visszavezetés (EGR) nélkül teljesíti az Euro VI kibocsátási korlátozásokat. A nagy hatékonyságú SCR rendszertöbb mint 95%-kal csökkenti a nitrogén-oxidok szintjét.Az Euro VI járművekhez kifejlesztett FPT Industrial utókezelő technológia egyedi és különleges, mivel az üzemanyag-fogyasztás növekedése nélkül teljesíti a szigorú nitrogénoxid-kibocsátási határértékeket.

 

A Stralis Hi-Way jelentősen áttervezett fülkével felszerelve érkezik. A jobb ergonómia és kényelem a forgalmazókkal és az ügyfelekkel kialakított szoros együttműködés eredménye. A fülke külső áttervezésekor a jármű aerodinamikájának, és ezzel együtt üzemanyag-hatékonyságának javítása volt a cél – többek között új, központi hűtőrács, áttervezett légterelők és új tervezésű lökhárító került a fülkére.

 

A jármű új, korszerű integrált telematikai szolgáltatásokat, továbbfejlesztett ügyfélszolgálati eszközöket és az elérhető legkorszerűbb menetbiztonsági felszereléseket kínálja, például fékasszisztens funkcióval ellátott EBS rendszert, sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, ESP rendszert, adaptív sebességtartó automatikát, nappali menetfényt, valamint új fáradtság figyelő (Driver Attention Support)funkcióval ellátott fedélzeti kommunikációs és informatikai rendszert.

 

A vezetési teljesítmény növeléséhez az új Stralis a szolgáltatások eddig is rendkívül széles választékát új eszközzel bővíti. Az egyedülálló vezetésistílusértékelő (Driving Style Evaluation) funkció lehetővé teszi a sofőr számára vezetéstechnikájának valós idejű korrigálását. Ráadásul, ha a jármű kapcsolódik az IVECONNECT FLEET rendszerre, a program segítségével a flottamenedzser távolról értékelheti minden egyes sofőr teljesítményét.

 

Az új STRALIS gépjárművek Spanyolországban, a madridi Iveco gyárban készülnek a gyártási minőség legszigorúbb szabványainak megfelelően.

 

 

 

 

Az Iveco

Az Iveco, a Fiat Industrial csoport tagja könnyű-, közép- és nehézkategóriás haszonjárművek, nehéz terepen használható teherautók, helyi és távolsági buszok, valamint speciális, tűzoltásra, katonai és polgári védelmi célokra használható járművek tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik.

Az Iveco több mint 25 000 alkalmazottat foglalkoztat, és a világ 11 országában üzemeltet gyártóegységeket, amelyekben kiemelkedő technológiákat alkalmaz. Európán kívül a vállalat Kínában, Oroszországban, Ausztráliában és Latin-Amerikában folytat tevékenységet. Több mint 160 országban több mint 5000 szervizközpont garantálja a világban bárhol működő Iveco-járművek műszaki támogatását.

Budapest, 2012. szeptember 20.

2013-01-30 10:09